מירי זורגר מציעה לכם חמישה מרקים ליום סגריר

מירי זורגר No Comments on מירי זורגר מציעה לכם חמישה מרקים ליום סגריר
23:00
27.04.24
אתר קול חי No Comments on פרק ביצועים אחרון: אלו הקלידנים הטובים שיעלו לשלב הבא • צפו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

מרק קטניות

מצרכים

2 בצלים קצוצים

4 שיני שום כתושות

4 גזרים קצוצים

1 קולרבי קצוץ

2 קישואים קצוצים

1 גמבה קצוצה

1 שורש של סלרי קצוץ

1 שורש פטרוזליה קצוץ

3 גבעולי סלרי אמריקאי קצוץ

2 כוסות שעועית יבשה מושרת

2 כוסות חומוס מושרה לילה

לתיבול           

1 כפית מלח

2 כפיות פפריקה מעושנת

1 כפית פלפלשחור גרוס טרי

1/2 כפית כמון

2 כפות אבקת מרק עגבניות

1 כפית אבקת מרק בצל

אופן ההכנה

בסיר של 6 ליטר טגני בצלים ושום עד להשחמה

הוסיפי את הגמבה וטגני הוסיפי את שאר הירקות וטגני כ 5 דקות

הוסיפי מים למילוי של חצי הסיר הוסיפי קטניות והביאי לרתיחה תבלי ובשלי 2 שעות מכוסה על אש נמוכה

טעמי ותקני תיבול.

 

מרק קישואים מחית

מצרכים

2 בצלים קצוצים

5-6 שיני שום

1 שורש פטרוזליה

2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות

2 קולורבי חתוכים לקוביות גדולות

4-5 מקלות סלרי קצוצות

5-6 כפות שמן

2-3 כפות שיבולת שועל

1 1/2 כפיות מלח

1 כפית פלפל שחור גרוס טרי

2-3 עלי דפנה

1 כף אבקת מרק עוף

אופן ההכנה

מחממים שמן בסיר של כ 4 ליטר ומטגנים את הבצל עד להשחמה קלה

מוסיפים את השום ומטגנים כדקה

מוסיפים את שאר הירקות וכ 3 ליטר מים ומביאים לרתיחה

מתבלים ומבשלים כשעתים

מוציאים את עלי הדפנה לפני הטחינה

עם בלנדר מוט טוחנים למחית

 

מרק עלי סלק

מצרכים

2 בצלים קצוצים

3 שיני שום כתושות

3 גזרים חתוכים לקוביות

1 חב עלי סלק קצוצים

1 חב פטריות קצוצה

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

1 כף אבקת מרק פטריות

1/2 ליטר חלב

250 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה

בסיר של 4 ליטר מטגנים בצל לשקיפות מוסיפים שום וגזר מטגנים 10 ד' נוספות

מוסיפים פטריות ו2 ליטר מים מתבלים ומבשלים שעה

מוסיפים חלב שמנת ואת עלי הסלק מבשלים חצי שעה  נוספת

טועמים ומתקנים תיבול

 

מרק ירקות דיאטטי

מצרכים

3 גזרים חתוכים לקוביות

2 בצלים קצוצים

2 קולרבי חתוך לקוביות

3 שיני שום קצוצות

4-5 מקלות סלרי קצוצות

1 שורש פטרוזליה חתוך לקוביות

1 שורש סלרי חתוך לקוביות

300 גר' דלעת חתוכה לקוביות

1/2 כרובית חתוכה לפרחים קטנים

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור גרוס טרי

1 כף אבקת מרק ירקות שורש

6 כפות שמן

אופן ההכנה

בסיר של כ 5 ליטר  מחממים  את השמן ומוסיפים את הבצל

מטגנים עד להשחמה

מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים דקה נוספת

מוסיפים את הגזר ומטגנים כ 2-3 ג נוספות

מוסיפים את שאר הירקות ומכסים במים כ 4 ליטר ומביאים לרתיחה

מתבלים ומבשלים כ שעתים על אש נמוכה בביעבוע עדין

טועמים ומתקנים תיבול

המרק מעולה בהקפאה

 

מרק אפונה ופתיתי בצק

מצרכים

2 בצלים קצוצים

3 גזרים חתוכים לקוביות קטנות

300 גר' אפונה קפואה

1 שורש פטרוזליה

לתיבול

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

2 כפיות פפריקה מתוק

2 כפות אבקת מרק עגבניות

לפתיתי הבצק

11/2 כוסות קמח תופח

1 ביצה

1/3 כוס שמן

1/2 כפית מלח

מעט פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה

בסיר של 6 ליטר מטגנים בצל להשחמהנ

מוסיפים את הגזרים ומטגנים עוד מעט עד להשחמה קלה

מוסיפים את האפונה ו4 ליטר מים מתבלים מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה מכוסה שעה

טועמים ומתקנים תיבול

הכנת פתיתי הבצק

מערבבים את כל המצרכים לבצק רך ונוזלי ומגרדים אותו על מסננת מעל המרק הרותח

מגישים חם

 

 



0 תגובות